AWS Technical Architect

Vacature

Wil jij écht impact maken in je werk? Iets waardevols creëren, waar je de wereld een stukje verder mee kunt brengen? 

 

Maak kennis met Biostrand

 

Wij zijn een software bedrijf en bevinden ons op het snijvlak van biotech, lifescience, informatica en medisch onderzoek. Met de technologie die wij bedacht en ontwikkeld hebben zijn we in staat om genomics, oftewel genetische data, vele malen beter te structureren, zodat deze efficient kunnen worden gebruikt, met tastbare resultaten tot gevolg. We durven te stellen dat onze technologie een ommekeer betekent in de manier waarop genetische datasets worden doorzocht.

Onlangs zijn we onderdeel geworden van het Canadese bedrijf IPA, gespecialiseerd in het ontwikkelen van antilichamen tegen diverse en moeilijke doelantigenen, voor onderzoek en therapeutische toepassingen, voor diverse farma- en biotechnologiebedrijven wereldwijd.

De synergie die we als bedrijven hiermee kunnen bewerkstellingen is enorm en onze missie als Biostrand is ambitieus: het ontwikkelen van de genomic analysetool voor de toekomst!

 

De functie

 

Bij ons maken de AWS-Experts deel uit van een multidisciplinair team met een breed pakket aan verantwoordelijkheden. Hierbij moet je denken aan cloudarchitectuur, beveiliging en IAM, informatiebeheer, data engineering (datastreaming, lambda / kappa-architecturen, data batching), software engineering, devops & CI / CD en vele anderen. Je belangrijkste focus is om de beste AWS-services voor te stellen en te implementeren.

Ons schaalbare SaaS-platform draait op AWS en is geoptimaliseerd om hoge doorvoersnelheden van gegevens te verwerken en complexe algoritmen en AI te ondersteunen. Het is opgezet om de snelle innovatie van onze collega’s data-scientisten mogelijk te maken en een snelle cyclus te bewerkstellingen van een vroege ontdekking naar daadwerkelijke productie van een behandeling of medicijn. Ons Front-End Team zorgt uiteindelijk voor een plezierige en gebruiksvriendelijke gebruikerservaring voor onze klanten.

Wat breng jij mee?

Opleiding: Masters Degree in Computer Science engineering, Informatica of gelijkwaardig door ervaring.

 • Je hebt een gedegen en aantoonbare ervaring met vele verschillende AWS-diensten;
 • Je bent in staat om om de meest geschikte AWS-service te adviseren, deze te implementeren, configureren en automatiseren (met behulp van terraform);
 • Het scala aan diensten waar je mee bekend bent, zou veel van deze moeten omvatten: IAM (gebruikers, groepen, rollen,  iam-beleid,...) , Cognito (inclusief lambda-triggers, authenticatiespecificaties, …),CloudFront, EC2 ALB & ELB, Appmesh, VPC (zones, subnetten), VPN,Kinesis, SNS, SQS, EventBridgeRDS (postgres, …),CloudWatch, CloudTrail,ECS, EKS, ECR (Kubernetes kennis is een pluspunt),alles wat met S3 en EC2 te maken heeft (coderingssleutels, toegangsbeleid, instantieprofielen, beveiligingsgroepen, ...)Taken, Batch, Compute Omgevingen,Stap functies, Lambda functies.
 • Je bent ervaren in het opzetten van grote, complexe AWS gebaseerde architecturen;
 • Je hebt ervaring in application lifecylcemanagement, continuous integration,en benodigde tools (Jira, Git, GKE etc)
 • Je weet hoe je de juiste beveiliging en privacy op het hele platform kunt implementeren volgens industriestandaarden (IAM, autorisatie/authentiecatiestromen, GDPR, etc)
 • Elke ervaring die je hebt met SCRUM of agile werken wordt als een pluspunt beschouwd, ( wij gebruiken de Atlassian Stack). Hetzelfde geldt voor Golang-ervaring en Phyton.
 • Het is belangrijk dat je wendbaar bent in het plannen en organiseren van je werk. Je bent een uitstekende teamplayer en je voelt je op je gemakt in een snelle cross-functionele omgeving.
 • Je hebt goede schiftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Engels.

Wat bieden we jou nog meer?

Het is duidelijk dat je bij ons komt te werken in een dynamisch team van een geweldig bedrijf waar jij naast je passie voor IT, ook een zinvolle bijdrage kunt leveren aan de wetenschap en de maatschappij.

 

Verder kun je verwachten:

 • Een competitief arbeidsvoorwaardenpakket met een oa een telefoon en een laptop. Ook ons mobiliteitsbudget is een aantrekkelijke voorwaarde. Deze is gericht op duurzame en groene mobiliteit en dit budget kun je naar eigen inzicht inzetten voor een company car, alternatieve vervoersmiddelen, openbaar vervoer óf een combinatie;
 • Een inspirerende werkplek bij Bioville, een campus in Diepenbeek, dichtbij de Universiteit van Hasselt;
 • Een gezonde balans tussen werk en privé, met flexibiliteit in het organiseren van je werk, waarbij je 3 dagen vanuit huis kunt werken en 2 dagen op locatie;
 • We hechten waarde aan persoonlijke groei en je komt in een team met zeer ervaren mensen waar je de nodige begeleiding en coaching van kunt verwachten;
 • Wij geloven niet in complexe, hiërarchische structuren. Je rapporteert rechtsreeks aan onze Head of Technology, die zelf ook een actieve rol heeft in het team;

Kom bij Ons Werken

Bekijk hieronder de interviews met onze collega's