Software Engineer Golang

Vacature

Wil jij écht impact maken in je werk? Iets waardevols creëren, waar je de wereld een stukje verder mee kunt brengen? 

 

Maak kennis met Biostrand

 

Wij zijn een software bedrijf en bevinden ons op het snijvlak van biotech, lifescience, (bio)informatica en AI. Met de technologie die wij bedacht en ontwikkeld hebben zijn we in staat om omics, oftewel alle vormen van genetische data, vele malen beter te structureren, zodat deze efficient kunnen worden geanalyseerd, met tastbare resultaten tot gevolg. We durven te stellen dat onze technologie een ommekeer betekent in het doorzoeken en analyseren van genetische datasets.

Onlangs zijn we onderdeel geworden van het Canadese bedrijf IPA, gespecialiseerd in het ontwikkelen van antilichamen tegen diverse en moeilijke doelantigenen, voor onderzoek en therapeutische toepassingen, voor diverse farma- en biotechnologiebedrijven wereldwijd.

De synergie die we als bedrijven hiermee kunnen bewerkstellingen is enorm en onze missie als Biostrand is ambitieus: het ontwikkelen van het omics analyse en drug development platform voor de toekomst!

 

De functie

 

Bij ons maken de software engineers deel uit van een multidisciplinair team met een breed pakket aan verantwoordelijkheden. Hierbij moet je denken aan cloudarchitectuur, beveiliging en IAM, informatiebeheer, data engineering (datastreaming, lambda / kappa-architecturen, data batching), software engineering, devops & CI / CD en vele anderen. Je belangrijkste focus is het ontwerpen en ontwikkelen van micro-services in Golang.

Ons schaalbare SaaS-platform draait op AWS en is geoptimaliseerd om hoge doorvoersnelheden van gegevens te verwerken en complexe algoritmen en AI te ondersteunen. Het is opgezet om de snelle innovatie van onze collega’s data-scientists mogelijk te maken en een snelle cyclus te bewerkstellingen van een vroege ontdekking naar daadwerkelijke productie van een behandeling of medicijn. Ons Front-End Team zorgt uiteindelijk voor een plezierige en gebruiksvriendelijke gebruikerservaring voor onze klanten.

Wat breng jij mee?

Opleiding:  Masters Degree in Computer Science engineering, Informatica of gelijkwaardig door ervaring.

 

Ervaring met:

 • Ontwikkelen van microservices in Golang en het ontwikkelen van een groter datagedreven interatieplatform;
 • Application lifecycle management, continuous integration en benodigde tools (Jira, Git, GKE etc.);
 • Gedistribueerde systemen, service georiënteerde architecturen, microservices en event driven architecturen. Je weet hoe je ze betrouwbaar kunt inzetten en begrijpt hun inherente complexiteit om ze beschikbaar te houden en weet hoe je met storingen moet omgaan. Je hebt ervaring met het oplossen van problemen voor gedistribueerde systemen, d.w.z. gedeeltelijke storingen, onbetrouwbare netwerken, onbetrouwbare klokken etc. Consistentie, beschikbaarheid en partitietolerantie zijn geen vreemde termen voor je;
 • Het ontbinden van applicaties in services, bijvoorbeeld met behulp van domeingestuurd ontwerp;
 • Verschillende datacommunicatiemodi zoals REST, gRPC, message-passing;
 • Je weet hoe je de juiste beveiliging en privacy op het hele platform kunt implementeren volgens industriestandaarden (IAM, autorisatie/ authenticatiestromen, GDPR, etc)
 • Je hebt goede schiftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Engels.
 • Het is belangrijk dat je wendbaar bent in het plannen en organiseren van je werk. Je bent een uitstekende teamplayer en je voelt je op je gemakt in een snelle cross-functionele omgeving.

Elke ervaring die je hebt met SCRUM of agile werken wordt als een pluspunt beschouwd, ( wij gebruiken de Atlassian Stack). Hetzelfde geldt voor AWS-ervaring en Python.

Wat bieden we jou nog meer?

Het is duidelijk dat je bij ons komt te werken in een dynamisch team van een geweldig bedrijf waar jij naast je passie voor IT, ook een zinvolle bijdrage kunt leveren aan de wetenschap en de maatschappij.

 

Verder kun je verwachten:

 • Een competitief arbeidsvoorwaardenpakket met een oa een telefoon en een laptop. Ook ons mobiliteitsbudget is een aantrekkelijke voorwaarde. Deze is gericht op duurzame en groene mobiliteit en dit budget kun je naar eigen inzicht inzetten voor een company car, alternatieve vervoersmiddelen, openbaar vervoer óf een combinatie;
 • Een inspirerende werkplek bij Bioville, een campus in Diepenbeek, dichtbij de Universiteit van Hasselt;
 • Een gezonde balans tussen werk en privé, met flexibiliteit in het organiseren van je werk, waarbij je 3 dagen vanuit huis kunt werken en 2 dagen op locatie;
 • We hechten waarde aan persoonlijke groei en je komt in een team met zeer ervaren mensen waar je de nodige begeleiding en coaching van kunt verwachten;
 • Wij geloven niet in complexe, hiërarchische structuren. Je rapporteert rechtsreeks aan onze Head of Technology, die zelf ook een actieve rol heeft in het team.

Kom bij Ons Werken

Bekijk hieronder de interviews met onze collega's